WALNUT BLASTING

Kleppen reinigen door middel van Walnootgranulaat/ Walnut Blasting

Inlaatvervuiling komt al lang niet meer alleen bij dieselmotoren voor. Door de directe inspuiting en moderne biobrandstoffen zien we dit ook steeds vaker voorkomen bij benzinemotoren.

Waaraan merk je de vervuiling?

Wanneer je een vervuilde inlaat hebt, dan merk je dat vooral door een gebrek aan trekkracht en het stotteren tijdens het optrekken. Vooral bij hogere toetentallen mist de motor kracht. Het motorvermogen kan zelfs wel 20 tot 30% afnemen. Een vervuild systeem zorgt bovendien voor een fors hoger brandstofverbruik en kan leiden tot motorstoringen. Foutcodes en brandende controlelampjes zijn hiervan het gevolg.

Reinigen van de in- en uitlaatkleppen

De meest effectieve methode om de inlaat te reinigen is het stralen van de in- en uitlaatkleppen. DGM Tuning heeft hiervoor de juiste kennis en apparatuur in huis. Bij de granulaat kleppenreiniging, ook wel walnut blasting genoemd, verwijderen we de vuilafzetting zonder de kleppen te beschadigen.

Resultaat

Het reinigen geeft de auto meer trekkracht, soepelheid en heeft een gunstig effect op het brandstofverbruik. Na de reiniging checken onze diagnosespecialisten de auto uitgebreid, zodat je weer veilig en comfortabel op weg kunt.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op: 0183 35 24 27 of mail naar: jvantverlaat@dahdegroot.nl