DGM OBD EN MOTOR TUNING

Tuningsmogelijkheden

CHIPTUNING

Moderne auto’s zijn tegenwoordig voorzien van een motorregelapparaat. De computer regelt o.a. de inspuiting, het ontstekingstijdstip, en (bij turbomotoren) de turbodruk. De gegevens zijn standaard en fabrieksmatig als tabellen opgeslagen in de chip/eprom.

Door DGM Tuning worden deze tabellen/ kenvelden geoptimaliseerd en aangepast, hierdoor verkrijgen wij bijvoorbeeld een hogere turbodruk. Vervolgens passen wij de brandstof hoeveelheid en het ontstekingstijdstip aan. Zonder dat u concessies hoeft te doen aan rijeigenschappen of milieueisen stijgt het koppel en vermogen van uw auto. Na de optimalisatie en controle door onze specialisten worden de nieuwe gegevens opgeslagen.

Niet alle motoren zijn geschikt voor tuning. In een aantal gevallen levert tunen onvoldoende winst op. Het team van DGM Tuning kan specifiek voor uw motortype een vrijblijvend advies geven.

OBD-TUNING

Bij OBD-tuning wordt de chip via een speciale diagnosestekker uitgelezen en opnieuw geprogrammeerd. Bij een groot aantal auto’s (vanaf bouwjaar 2000) is dit mogelijk. Het tunen op deze wijze heeft als voordeel, dat het regelapparaat niet geopend hoeft te worden. De resultaten zijn net zo goed als bij het compleet vervangen van de chip.

Tegenwoordig zijn er ook veel zuinige ECO-modellen op de markt. Een groot aantal van deze modellen zijn niet meer OBD te tunen. DGM heeft echter een oplossing in de vorm van een aparte externe ECU. Deze wordt per model / motortype ontwikkeld en voorzien van DGM software. Resultaat, meer vermogen zonder toename van het verbruik en een verhoogde trekkracht bij lage toeren.

EXTERNE TUNING

Er zijn enkele nieuwe VAG computers welke zo sterk beveiligd zijn dat er geen OBD-/Chiptuning mogelijk is, of als u een auto binnen fabrieksgarantie heeft waarbij tuning niet geaccepteerd wordt en zorgt voor verval van motorgarantie. In dit geval hebben wij een externe tuning voor veel modellen beschikbaar. Deze externe computer wordt dan inclusief zijn eigen kabelboom geplaatst op de originele sensoren van de motor. Voordeel is dat dit systeem demontabel is en niet traceerbaar. Tevens is het over te bouwen naar eenzelfde ander voertuig. Er worden zeer mooie vermogenswinsten behaald met gelijkblijvend of lager brandstofverbruik, en deze vorm van tuning is ook zeer betrouwbaar.

MAATWERK-TUNING

Naast de standaard tuning mogelijkheden biedt DGM Tuning de mogelijkheid om een “chip op maat” voor u te programmeren. Hierbij wordt ook rekening gehouden met andere wijzigingen t.o.v. uw originele auto zoals het uitlaatsysteem, injectoren en turbo.